- Czas przygotowania 40 min.
- Czas oczekiwania 12 godz.
- Trudność
- Porcja dla
filet z surowego łososia bez skóry | 600 g |
wywar warzywny | 700 ml |
jarmuż | 700 g |
oliwa | |
czosnek | |
sól i pieprz do smaku | |
Łososia zależnie od naszych upodobań udusić na maśle lub ugotować na parze. Jarmuż oczyścić i umyć. Zblanszować, czyli na parę minut wrzucić do osolonej wrzącej wody. Odciskamyjarmuż i przesmażamy go na łyżce oliwy, przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową i 2-3 ząbkami czosnku. Do bulionu wsypać żelatynę tak, aby spęczniała a potem całość podgrzać. Układać jarmuż i rozdrobnionego łososia, zalewającbulionem tak, aby dostał się w każdy zakątek, pomiędzy składniki naszej potrawy, oraz żeby elementy w galarecie zachowały wybrany przez nas układ.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...