- Czas przygotowania 40 min.
- Czas oczekiwania 8 godz.
- Trudność
- Porcja dla
filet z łososia bez skóry | 800 g |
marchewka | 2 |
brokuł | pół |
kapary | mały słoiczek |
domowy wywar rybny | 1,5 litra |
żelatyna | 6 łyżeczek |
kandyzowane żurawiny | garść |
imbir w proszku | 1 łyżeczka |
czerwony kawior i cytryny do podania | |
sól i pieprz do smaku | |
Ugotować łososia w szerokim naczyniu w minimalnej ilości osolonej wody. Obrać marchewkę. Gotować 10 minut w minimalnej ilości osolonej wody. Brokuła ugotować na parze. Zagotować wywar rybny, doprawić imbirem, solą i pieprzem. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Podzielić łososia na kawałki. Marchewki pokroić w paseczki, brokuła podzielić na maleńkie różyczki. Małą keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Wlać na dno nieco stygnącego wywaru z żelatyną. Układać warstwami rybę i warzywa dokładając kapary i żurawiny. Zalać wszystko stygnącym wywarem. Wstawić do lodówki na noc. Przed podaniem wyjąć z keksówki i usunąć folię.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...