- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
łosoś wędzony | 300g |
bulion rybny | 500 ml |
imbir marynowany | 3 łyżeczki |
żelatyna | 1 łyżeczka |
koperek do dekoracji | |
Wywar podgrzać i rozpuścić w nim żelatynę (jeśli używamy prawdziwego, mocnego wywaru z łbów i ogonów galareta zetnie się bez żelatyny, ale nie będzie trwała i po postawieniu w temperaturze pokojowej zacznie się rozpuszczać). 4 foremki oblać wewnątrz stygnąca galaretką. Włożyć płatki łososia i imbiru. Zalać galaretką. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać przybrane koperkiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...