- Czas 10 min.
- Trudność
- Porcja dla
Filet z łososia ze skórą | 150-255 g |
klarowane masło | 1 łyżka |
sok z cytryny | 1 łyżeczka |
posiekana natka pietruszki | 1 łyżeczka |
sól | |
pieprz | |
Rybę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem posypać solą i pieprzem. Rozgrzać tłuszcz na patelni (należy wybrać małą patelnię, tak aby ta ilość tłuszczu pokryła całe dno). Tłuszcz powinien być mocno rozgrzany. Włożyć łososia na patelnię skóra do dołu. Smażyć 3 minuty, odwrócić i smażyć jeszcze 2-4 minuty (w zależności od grubości filetu). Zdjąć rybę z ognia, polać sokiem z cytryny i posypać natką. Jeśli chcemy aby łosoś był bardziej soczysty, przykryć rybę na 1-2 minuty.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...