- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z surowego łososia ze skórą | 400 g |
oliwa | 1 łyżka |
Groszek mrożony | 2 szklanki |
koperek | pęczek |
sok z cytryny | |
cukier | 1 łyżka |
Filet z łososia umyć, wysuszyć, posmarować z wierzchu oliwą. Upiec łososia (ok 15 minut w temperaturze 200 C). W tym czasie ugotować groszek w wodzie z cukrem (dzięki temu zachowa ładny kolor). Groszek wrzucić do gotującej się wody i gotować 7 minut. Potem zdjąć z ognia i nie odcedzać. Jogurt wymieszać z posiekanym koperkiem i sokiem z cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Upieczonego łososia posypać odcedzonym groszkiem i polać sosem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...