Łosoś na pierzynce z bitej śmietany

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
łosoś „premium sztabka” 200 g
mascarpone 250 g
śmietanka kremówka 30% 200 ml
chrzan 3-4 łyżki
czarny kawior 50 g
cytryny 1
koperek do dekoracji
Kawałeczki łososia „premium sztabka” podane na bitej śmietanie chrzanowej z mascarpone, przyprawione odrobiną czarnego kawioru i cytryną, to przekąska, która zaspokoi gusta najwybredniejszych wielbiciela łososia.

Ubić śmietankę. Delikatnie wymieszać ją z mascarpone i chrzanem. Doprawić sokiem z cytryny. Łyżeczkę zanurzać we wrzątku i nabierać porcje masy serowej. Ostrzem noża wyrównać powierzchnię i zsuwać porcje kremu na półmisek. Na wierzchu położyć kawałek łososia premium, wiórki skórki cytrynowej i odrobinę czarnego kawioru.

 

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.