Łosoś na pierzynce z bitej śmietany
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
łosoś „premium sztabka” | 200 g |
mascarpone | 250 g |
śmietanka kremówka 30% | 200 ml |
chrzan | 3-4 łyżki |
czarny kawior | 50 g |
cytryny | 1 |
koperek | do dekoracji |
Kawałeczki łososia „premium sztabka” podane na bitej śmietanie chrzanowej z mascarpone, przyprawione odrobiną czarnego kawioru i cytryną, to przekąska, która zaspokoi gusta najwybredniejszych wielbiciela łososia.
Ubić śmietankę. Delikatnie wymieszać ją z mascarpone i chrzanem. Doprawić sokiem z cytryny. Łyżeczkę zanurzać we wrzątku i nabierać porcje masy serowej. Ostrzem noża wyrównać powierzchnię i zsuwać porcje kremu na półmisek. Na wierzchu położyć kawałek łososia premium, wiórki skórki cytrynowej i odrobinę czarnego kawioru.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.