- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
łosoś „premium sztabka” | 200 g |
mascarpone | 250 g |
śmietanka kremówka 30% | 200 ml |
chrzan | 3-4 łyżki |
czarny kawior | 50 g |
cytryny | 1 |
koperek | do dekoracji |
Ubić śmietankę. Delikatnie wymieszać ją z mascarpone i chrzanem. Doprawić sokiem z cytryny. Łyżeczkę zanurzać we wrzątku i nabierać porcje masy serowej. Ostrzem noża wyrównać powierzchnię i zsuwać porcje kremu na półmisek. Na wierzchu położyć kawałek łososia premium, wiórki skórki cytrynowej i odrobinę czarnego kawioru.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...