- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z łososia | 0,5 kg |
syrop klonowy | 1/4 szklanki |
sos sojowy | 2 łyżki |
czosnek | 1 ząbek |
sól | |
świeżo zmielony czarny pieprz | |
filet z łososia | 0,5 kg |
W małej misce wymieszać syrop klonowy, sos sojowy, czosnek, sól i pieprz.
Umieść łososia w naczyniu do pieczenia i pokryć go marynatą. Przykryć naczynie i marynować łososia w lodówce przez godzinę (w trakcie marynowania najlepiej przewrócić raz łososia na drugą stronę).
Rozgrzać piekarnik do 200°C.
Umieścić naczynie do pieczenia w piekarniku i piec łososia bez przykrycia około 20 minut.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...