Lodowe lizaki z pietruszki
- Czas 10 min.
- Czas oczekiwania 3 godz.
- Trudność
- Porcja dla
natka pietruszki | 2 pęczki |
Ananas dojrzały | 4 plastry |
miód | 3 łyżki |
pasta sezamowa tahini | 2 łyżki |
woda gazowana | 2/3 szklanki |
Fajny sposób, żeby rozkochać dzieci w zieleninie. Dodatek pasty sezamowej wzbogaca pietruszkowe lizaki w łatwo przyswajalny wapń. Wodę gazowaną można zastąpić śmietanką.
Natkę umyć i posiekać. Ananasa obrać i pokroić, usuwając zdrewniały rdzeń. Zmiksować wszystkie składniki dolewając wodę lub śmietankę, tyle ile potrzeba, żeby ułatwić miksowanie. Przelać do pojemniczków do zamrażania. Do każdego włożyć drewniany patyczek. Wstawić do zamrażalnika na 3 godziny.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.