Lodowe lizaki z pietruszki

  • Czas 10 min.
  • Czas oczekiwania 3 godz.
  • Trudność
  • Porcja dla
natka pietruszki 2 pęczki
Ananas dojrzały 4 plastry
miód 3 łyżki
pasta sezamowa tahini 2 łyżki
woda gazowana 2/3 szklanki
Fajny sposób, żeby rozkochać dzieci w zieleninie. Dodatek pasty sezamowej wzbogaca pietruszkowe lizaki w łatwo przyswajalny wapń. Wodę gazowaną można zastąpić śmietanką.

Natkę umyć i posiekać. Ananasa obrać i pokroić, usuwając zdrewniały rdzeń. Zmiksować wszystkie składniki dolewając wodę lub śmietankę, tyle ile potrzeba, żeby ułatwić miksowanie. Przelać do pojemniczków do zamrażania. Do każdego włożyć drewniany patyczek. Wstawić do zamrażalnika na 3 godziny.  

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.