- Czas przygotowania 10 min.
- Czas oczekiwania 3 godz.
- Trudność
- Porcja dla
natka pietruszki | 2 pęczki |
Ananas dojrzały | 4 plastry |
miód | 3 łyżki |
pasta sezamowa tahini | 2 łyżki |
woda gazowana | 2/3 szklanki |
Natkę umyć i posiekać. Ananasa obrać i pokroić, usuwając zdrewniały rdzeń. Zmiksować wszystkie składniki dolewając wodę lub śmietankę, tyle ile potrzeba, żeby ułatwić miksowanie. Przelać do pojemniczków do zamrażania. Do każdego włożyć drewniany patyczek. Wstawić do zamrażalnika na 3 godziny.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...