- Czas 15 min.
- Trudność
- Porcja dla
cykoria | 1 |
awokado | 1 |
majonez | 1 łyżka |
sok z 1/2 cytryny | |
szynka | 2 plasterki |
pieprz | |
Obrać awokado. Pokroić w kostkę. Dodać majonez i sok z cytryny. Zmiksować. Wstawić do lodówki na 20 minut. Pokroić szynkę we wstążki.
Cykorię podzielić na liście, umyć, osuszyć. Wyłożyć masę z awokado na liście cykorii. Ułożyć wstążeczki szynki. Ozdobić szczypiorkiem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...