Letnia sałatka z łososiem
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z surowego łososia bez skóry | 400 g |
pomidory | 500 g |
ogórki świeże | 2 |
Cebula czerwona | 1 |
sok z 2 cytryn | |
kolendra posiekana | 1 pęczek |
oliwa extra virgin | 2 łyżki |
sól i pieprz do smaku |
Lekka sałatka a ciepłe dnie.
Łososia ugotowac na parze (ok 20 miut). Podzielić na cząstki. Skropić obficie sokiem z cytryny, posypać posiekanym koperkiem. Cebulę pokroić w krążki. Pomidory oczyścić z pestek. Pokroić pomidory i ogórki. Wymieszać warzywa z rybą. Posypac posiekaną kolendrą, polać oliwą, oprószyć świeżo mielonym pieprzem i solą. Podawać natychmiast.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.