- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
filet z surowego łososia bez skóry | 400 g |
pomidory | 500 g |
ogórki świeże | 2 |
Cebula czerwona | 1 |
sok z 2 cytryn | |
kolendra posiekana | 1 pęczek |
oliwa extra virgin | 2 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
Łososia ugotowac na parze (ok 20 miut). Podzielić na cząstki. Skropić obficie sokiem z cytryny, posypać posiekanym koperkiem. Cebulę pokroić w krążki. Pomidory oczyścić z pestek. Pokroić pomidory i ogórki. Wymieszać warzywa z rybą. Posypac posiekaną kolendrą, polać oliwą, oprószyć świeżo mielonym pieprzem i solą. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...