- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
spory batat | 1 |
mąka | ¾ szklanki |
jajko | 1 |
ser biały | 200 gram |
masło |
sól | |
kardamon | szczypta |
imbir | szczypta |
cynamon | szczypta |
Bataty upiec do miękkości. Do miski wrzucić upieczone bataty, jajko, ser biały, sól, przyprawy i zblendować. Na koniec dodać mąkę i wymieszać. Z ciasta utworzyć rulony i pod kątem pociąć je na pojedyncze leniwe kluski. Do zagotowane wody wrzucać partiami kluski. Kiedy wypłyną gotować jeszcze przez 3 minuty. Na patelni rozpuścić masło wymieszać je ze szczyptą cynamonu. Leniwe podawać polane masłem z cynamonem i oprószone cukrem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...