Łazanki z młodą kapustą
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron łazanki | 500g |
młoda kapusta | 1 główka |
oliwa | 1/4 szklanki |
masło | 2 łyżki |
sól i pieprz |
Młodość! Młodość wszystko zmienia. Tradycyjna, ciężka, zimowa potrawa nabiera lekkości, zieloności i wiosennego sznytu gdy do łazanek dodamy młodziutka kapustę.
Zagotować osoloną wodę na makaron. Poszatkować kapustę. Rozgrzać oliwę w rondlu razem z masłem. Wrzucić kapustę. Udusić mieszając (nie dłużej niż 10 minut). Ugotować makaron. Wymieszać łazanki z kapustą. Doprawić solą i pieprzem (powinny być dość pieprzne, jeśli – oczywiście – nie są przeznaczone dla dzieci).
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.