- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
młoda, biała kapusta | 1 |
melczko kokosowe | 1 puszka |
imbir świeży | kawałek ok .4 cm |
pasta curry ostra | 1 łyżeczka |
kurkuma | 1 łyżeczka |
czosnek | 2 ząbki |
cebula | 1 |
makaron ryżowy | pół paczki |
olej | 3-5 łyżek |
sól i pieprz do smaku | |
Obrać i posiekać czosnek i cebulę. Posiekać kapustę. W rondlu rozgrzać olej. Dodać kurkumę a po chwili czosnek, starty imbir i cebulę. Dodać curry. Dodać kapustę i chwilę dusić. Wlać pół szklanki wody i mleko kokosowe. Dusić pod przykryciem ok. 15 minut do miękkości. Makaron przyrządzić zgodnie z przepisem na opakowaniu. Podawać makaron z kapustą.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...