- Czas przygotowania 20 min.
- Czas oczekiwania 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 400 gram |
mała cebula | 1 |
jajka | 3 |
mąka pszenna | 2 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
olej do smażenia | |
Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach i dobrze odcisnąć z soku. Cebulę posiekać. Do miski włożyć rozkłócone jajka, ziemniaki, cebulę, mąkę i doprawić solą oraz pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać ze śmietaną, musem jabłkowym lub cukrem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...