- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
makaron lasagne | 1 paczka (450g) |
kapary | 200g |
pomidory soczyste, dojrzałe lub krojone z puszki | 1kg |
filet z dorsza bez skóry | 800g |
oliwa | |
koperek | garść |
parmezan lub cheddar | 150g |
sól i pieprz | |
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry, posypać solą i pieprzem. Pomidory z puszki doprawić solą i pieprzem. Kapary odcedzić z zalewy. Dorsza ugotować na parze (10 minut), podzielić na cząstki, usunąć ości. Płaty makaronu obgotować 3-4 minuty w osolonej wodzie. Odcedzić. Naczynie do zapiekania posmarować oliwą. Położyć na dnie warstwę pomidorów, przykryć warstwą ryby, posypać kaparami, przykryć płatami makaronu. Na makaron położyć warstwę pomidorów itd. Wierzchnią warstwą powinny być pomidory. Wierzch posypać serem. Nagrzać piekarnik do 180 C (bez termoobiegu) i piec lasagne ok 40 minut. Wyjąć, odstawić na 10 minut, posypać koperkiem. Podawać.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...