- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pieczone mięso drobiowe (indyk, kurczak) | ok. 300 g |
wywar warzywny lub drobiowy | 3 szklanki |
kuskus | 2 szklanki |
seler naciowy | 4-5 gałązek |
koperek | 1 pęczek |
orzechy włoskie | pół szklanki |
oliwa | 3 łyżki |
sok z cytryny | 3-4 łyżki |
sól i pieprz do smaku | |
Mięso pokroić w drobną kostkę. Kuskus zalać wrzącym wywarem, przykryć, odstawić na 10 minut. Seler oczyścić, pokroić w plasterki. Zeszklić na oliwie. Orzechy podprażyć na suchej patelni. Posiekać. Rozdrobnić kuskus widelcem. Wymieszać kaszę z selerem, orzechami, posiekanym koperkiem i mięsem. Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać na ciepło (z dodatkiem sosu żurawinowego) lub na zimno jako sałatkę.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...