Posiekać cebulę, czosnek i osączone z zalewy pomidory. Rozgrzać 1 łyżkę masła na patelni. Podsmażyć czosnek, cebulę i pomidory. Umyty szpinak pokroić i dodać do pozostałych warzyw. Chwilę dusić. Doprawić białym pieprzem i solą. Dodać serek i dokładnie wymieszać. Oprószyć solą, pieprzem i pieprzem cayenne mięso kurczaka. Naciąć każdy filet, tak aby powstała kieszonka. Włożyć farsz w nacięcia i podsmażyć przez krótką chwilę na pozostałym maśle. Włożyć kurczaka do natłuszczonego naczynia żaroodpornego i zapiekać 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Podawać pokrojone w grube plastry z ryżem lub ziemniakami.
- Czas 45 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka | 4 szt. |
świeży szpinak | 10 dag |
serek kozi | 10 dag |
suszone pomidory z zalewy | 8 |
cebula | 1 |
czosnek | 2 ząbki |
biały pieprz | 0,5 łyżeczki |
klarowane masło | 2 łyżki |
pieprz | |
sól | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...