- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
szpinak w liściach świeży lub mrożony | 500 g |
olej | 4 łyżki |
pierś kurczaka | 1 pojedyncza |
czosnek | 2 ząbki |
śmietana 22% lub gesty jogurt | 200 ml |
sól, gałka muszkatołowa | do smaku |
Świeży szpinak przebrać, opłukać, przelać wrzątkiem na sicie. Kurczaka pokroić w kostkę. Rozgrzać olej na patelni. Wrzucić kurczaka i usmażyć. Dodać szpinak i podsmażyć chwilę. Czosnek rozgnieść i wymieszać ze śmietaną lub jogurtem. Doprawić sos solą i gałką muszkatołową. Polać sosem szpinak z kurczakiem i podawać.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...