1. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę . Na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucamy pokrojonego kurczaka , posypujemy przyprawa z kurczaka i smażymy ,aż mieso bedzie miękkie i lekko przyrumienione . Po usmażeniu kurczaka odkładamy na bok. Zabieramy się za sosik :) . 2. Pieczarki ( czyścimy lub płuczemy wodą ) kroimy je w cieńkie plasterki . Cebule (obrać ) pokroić w kostkę i seszklić na tłuszczu , dodać pieczarki i dusić razem przez kilka minut . Następnie wlać 3 szklanki wody ( zagotować ) , dodać piepsz liscie laurowe, ziele angielskie i maggi . Przykryć pokrywką i dusić wszystko( na małym ogniu ) około 45 minut az pieczarki beda miekkie :) Pod koniec śmietane wymieszać z mąką dodać do sosu i zagotować . Nie zapomnijcie też o czosnku zagniatamy go praską i dodajemy na koniec do gotowego juz sosu . I taki sosik podaje z KURCZAKIEM z makaronem, lub pieczonymi ziemniakami , jak też wykorzystuje go do pulpecików . Smacznego :)