Podaję posypane szczypiorkiem z gorącym sosem z granatów.
Kurczak w panierce z orzechów włoskich z dziwnym sosem...
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
duża pierś z kurczaka | 1 |
jajko | 1 |
szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów | 1/2 |
szklanki mąki pszennej | 1/4 |
łyżki masła | 2 |
olej | 1/2 szklanki |
szklanki białego wytrawnego wina | 1/3 |
mała cebulka | 1 |
szklanki bulionu drobiowego | 1/2 |
szklanki soku wyciśniętego z ziarenek z granatu | 1/3 |
łyżeczki miodu | 2 |
łyżki wyłuskanych ziarenek z granatu | 4 |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
łyżki masła | 2 |
szklanki soku wyciśniętego z ziarenek z granatu | 1/3 |
łyżeczki miodu | 2 |