Podaję posypane szczypiorkiem z gorącym sosem z granatów.
- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
duża pierś z kurczaka | 1 |
jajko | 1 |
szklanki drobno posiekanych włoskich orzechów | 1/2 |
szklanki mąki pszennej | 1/4 |
łyżki masła | 2 |
olej | 1/2 szklanki |
szklanki białego wytrawnego wina | 1/3 |
mała cebulka | 1 |
szklanki bulionu drobiowego | 1/2 |
szklanki soku wyciśniętego z ziarenek z granatu | 1/3 |
łyżeczki miodu | 2 |
łyżki wyłuskanych ziarenek z granatu | 4 |
sól | szczypta |
pieprz | szczypta |
łyżki masła | 2 |
szklanki soku wyciśniętego z ziarenek z granatu | 1/3 |
łyżeczki miodu | 2 |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Zapraszamy na nasz fanpage
- 4. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Rosół Pho
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 9. Prawdziwe spaghetti bolognese
- 10. Made by Zuzia
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...