- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
pierś kurczaka pojedyncza | 1 |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
czosnek | 2 ząbki roztarte |
szalotka | 1 |
mleczko kokosowe | 200 ml |
sos sojowy | 1 łyżka |
pasta curry | 1 łyżka |
sezam i kolendra do podania | |
Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Czosnek i szalotkę posiekać. Na patelni rozgrzać olej, dodać pastę curry i podsmażyć 30 sekund. Dodać czosnek i cebulę, smażyć kolejne 30 sekund. Dodać kawałki kurczaka i podsmażyć wszystko jeszcze ok. 2 minuty. Dodać mleczko kokosowe i sos sojowy. Dusić 10 minut. Podawać posypane sezamem z listkami świeżej kolendry.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...