W misce utrzeć margarynę z cukrem. Dodać cukier waniliowy i jeszcze raz wymieszać. Dodać żółtka. Herbatniki bardzo drobno pokruszyć i dodać do masy. Wszystko razem utrzeć. Dodać kakao i wszystko razem wymieszać. Uformować z masy małe kuleczki i obtoczyć je w wiórkach kokosowych. Pozostawić na 15 minut i ponabijać na patyki do szaszłyków
- Czas 35 min.
- Trudność
- Porcja dla
margaryna | 25 dag |
cukier | 0,5 szklanki |
żółtka | 3 |
kakao | 4 łyżki |
cukier waniliowy | 1 |
herbatniki | 2 opakowania |
wiórki kokosowe | 1 opakowanie |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...