- Czas przygotowania 15 min.
- Czas oczekiwania 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
ziemniaki | 8 |
cebula | 1 duża lub 2 mniejsz |
mąka | 5 łyżek |
jajka | 4 |
sól, pieprz | |
Piekarnik nagrzać do 200°C. Ziemniaki obrać. Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Odcisnąć. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić pianę. Masę ziemniaczaną wymieszać z żółtkami, solą, pieprzem i mąką. Na koniec dodać ubite białka. Masę wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 1 godzinę.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...