- Czas 1 godz.
- Trudność
- Porcja dla
marchew | 2 |
pietruszka | 1 |
por (biała część) | 1 mały |
seler | kawałek |
ziemniaki | 4 |
ziele angielskie | 3-4 |
listek laurowy | 3 |
żeberka wieprzowe (niekoniecznie) | 250 g |
kasza krakowska | 5 łyżek |
sól i pieprz do smaku | |
koperek | |
Żeberka zalać wodą, dodać listek i ziele i gotować 30 minut. W tym czasie obrać i pokroić warzywa. Dodać warzywa i kaszę do gotującego się mięsa i gotować jeszcze 20 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem. Krupnik będzie najsmaczniejszy następnego dnia.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...