Do mięsa mielonego dodajemy jajko,płatki owsiane,pieprz i sól.Mieszamy do połączenia się składników.Formujemy malutkie pulpeciki,takie ''na raz'' i układamy na tacy.Do garnka wlewamy wodę,dodajemy obranego selera,pietruszkę,pora,marchew i kostki bulionowe.Całość gotujemy na średnim ogniu około 20 minut.W tym czasie obieramy ziemniaki,myjemy i kroimy w niedużą kostkę.Z gotującego się bulionu wyjmujemy wszystkie warzywa i wrzucamy pulpeciki.Gotujemy kolejne 20 minut.Następnie dodajemy ziemniaki i gotujemy kolejne 10 minut.Po tym czasie dodajemy do zupy odłożoną marchew.Resztę warzyw wyrzucamy.Na sam koniec wsypujemy kaszę kuskus,doprawiamy do smaku pieprzem i solą,dodajemy sporą ilość natki.Jeśli zupa jest zbyt gęsta uzupełniamy ją wodą.