Drobno pokroić cebulę i podsmażyć na maśle. Dodać rozdrobnioną palcami wołowinę, majeranek i smażyć na małym ogniu kilka minut. Jeśli mięso jest zbyt suche, można podlać farsz bulionem. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, aż się ładnie przyrumienią.
Krokiety z wołowiną i majerankiem
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki | 4 |
wołowina ugotowana w rosole | 500 g |
cebula | 1 |
suszony majeranek | 1 łyżka |
bułka tarta | 1 szklanka |
olej do smażenia | |
masło | 1 łyżka |
jajko | 1 |
sól | |
pieprz |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.