Drobno pokroić cebulę i czosnek, podsmażyć na maśle. Dodać mięso i smażyć, cały czas mieszając, aż będzie gotowe. Dodać posiekaną bazylię, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, aż się ładnie przyrumienią.
Krokiety z mięsem mielonym i bazylią
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki | 4 |
mielone mięso | 500 g |
cebula | 1 |
czosnek | 1 ząbek |
świeża bazylia | garść |
bułka tarta | 1 szklanka |
olej do smażenia | |
masło | 1 łyżka |
jajko | 1 |
sól | |
pieprz |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.