Krokiety z kapustą kiszoną

  • Czas 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
naleśniki 6
kiszona kapusta 2 garście
cebula 1
suszone borowiki 4
ziele angielskie 2 ziarenka
bułka tarta 1 szklanka
olej do smażenia
masło 1 łyżka
listek laurowy 1
jajko 1
sól
pieprz

Posiekać kapustę i odcisnąć sok. Pokroić drobno cebulę i podsmażyć na maśle. Namoczyć borowiki we wrzącej wodzie. Dodać kapustę do cebuli, wymieszać i doprawić. Dołożyć pokrojone w paski miękkie grzyby, listek laurowy i ziele angielskie. Podlać lekko wodą i dusić do miękkości. Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, aż się ładnie przyrumienią.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.