Posiekać kapustę i odcisnąć sok. Pokroić drobno cebulę i podsmażyć na maśle. Namoczyć borowiki we wrzącej wodzie. Dodać kapustę do cebuli, wymieszać i doprawić. Dołożyć pokrojone w paski miękkie grzyby, listek laurowy i ziele angielskie. Podlać lekko wodą i dusić do miękkości. Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, aż się ładnie przyrumienią.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki | 6 |
kiszona kapusta | 2 garście |
cebula | 1 |
suszone borowiki | 4 |
ziele angielskie | 2 ziarenka |
bułka tarta | 1 szklanka |
olej do smażenia | |
masło | 1 łyżka |
listek laurowy | 1 |
jajko | 1 |
sól | |
pieprz | |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...