Krokiety z farszem z cukinii i białym twarogiem
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki | |
cukinie | 3-4 |
cebule | 2 |
czosnek | 2 ząbki |
tłusty twaróg | 250 gram |
gałka muszkatołowa | szczypta |
sól i pieprz | |
masło klarowane |
Proste, lekkie krokiety z farszem z cukinii i twarogiem.
Przygotowujemy naleśniki (np. z tego przepisu). Cebulę i czosnek drobno siekamy. Cukinie ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i podsmażamy na nim czosnek i cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy odciśniętą cukinię. Podsmażamy. Warzywa mieszamy z serem, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Faszerujemy naleśniki, a potem podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.