- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki | |
cukinie | 3-4 |
cebule | 2 |
czosnek | 2 ząbki |
tłusty twaróg | 250 gram |
gałka muszkatołowa | szczypta |
sól i pieprz | |
masło klarowane | |
Przygotowujemy naleśniki (np. z tego przepisu). Cebulę i czosnek drobno siekamy. Cukinie ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozpuszczamy masło klarowane i podsmażamy na nim czosnek i cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy odciśniętą cukinię. Podsmażamy. Warzywa mieszamy z serem, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz. Faszerujemy naleśniki, a potem podsmażamy na rozgrzanym maśle.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Zapraszamy na nasz fanpage
- 2. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 3. Jak rozwinąć kapelusz kani
- 4. Chinkali, soczyste gruzińskie pierożki
- 5. Podział tuszy wołowej
- 6. Ciasto na naleśniki
- 7. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 8. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 9. Makaron z cukinią i pieczarkami
- 10. Rosół Pho
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...