Umyć kapustę, osuszyć i cienko poszatkować. Drobno pokroić cebulę i zeszklić na oleju. Wyłożyć żurawinę na głęboki talerz, zalać ciepłą wodą, tak żeby była przykryta i odstawić na parę minut. Dodawać kapustę do cebuli porcjami , mieszając. Gotować do miękkości, w razie potrzeby podlewając wodą. Na koniec dodać żurawinę wymieszać i chwilę gotować. Doprawić solą i pieprzem. Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, aż się ładnie przyrumienią.
- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
naleśniki | 4 |
czerwona kapusta | 500 g |
suszona żurawina | 1 szklanka |
cebula | 1 |
razowa bułka tarta | 1 szklanka |
olej do smażenia | |
jajko | 1 |
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...