Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do zimnego wywaru i gotować aż będą zupełnie miękkie. Zmiksować z sokiem z połówki cytryny, sola i pieprzem. Ryby ugotować na parze (ok 15 minut). Do zupy dodać śmietankę. Drugą cytrynę odfiletować i pokroić na malutkie kawałeczki. Podawać zupę z kawałkiem ryby i cząstkami cytryny, posypaną ziołami.
Krem z selera z łososiem
- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
duży seler | 1 |
duże ziemniaki | 2 |
wywar warzywny | 1000 ml |
filet z surowego łososia bez skóry | 300 g |
cytyna | 1,5 |
śmietanka kremówka 30% | 200 ml |
sól | |
pieprz | |
koperek | |
rozmaryn | |
oregano | |
cytryna | 1,5 |
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.