- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
pory (tylko jasne części) | 4 duże |
bulion warzywny | 1,2 l |
kozi twaróg | 200 g |
masło | 50 g |
śmietanka | 200 ml |
gałka muszkatołowa | 1/2 łyżeczki do kawy |
natka pietruszki | do dekoracji |
bułka na grzanki | 2 |
ziemniaki | 4 |
Ziemniaki obrać i pokroić. Pory umyć, odciąć białe części, pokroić w plasterki. Zeszklić pory i ziemnaki na maśle, dolać wywar warzywny. Gotować do miękkości. Zmiksować. Dodać śmietankę, doprawić do smaku. Pokroić bułki w kostkę i usmażyć na maśle na złoty kolor. Wlać zupę do miseczek. Do każdej porcji nałożyć grzanki. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...