- Czas 2 godz.
- Trudność
- Porcja dla
mięso na rosół (np. korpus z kurczaka) | |
włoszczyzna | |
ziele angielskie | 5 ziaren |
liście laurowe | 3 sztuki |
woda | 2 litry |
masło klarowane do smażenia |
kasza pęczak | 500 gram |
natka pietruszki | |
czosnek | |
cebula | |
kilka grzybów suszonych | |
W dużym garnku podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek na maśle. Włoszczyznę obieramy. Do garnka dolewamy wodę, wrzucamy włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie, grzyby suszone i mięso. Po godzinie wyjmujemy włoszczyznę i mięso. Dodajemy do bulionu kaszę pęczak i gotujemy do momentu aż kasza będzie miękka. Miksujemy kaszę blenderem. Podajemy z natką pietruszki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...