- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
marchew | 500 g |
czerwona soczewica | 1 szklanka |
wywar warzywny | 1 litr |
imbir świeży | kawałek 3 cm |
mleczko kokosowe lub śmietanka | 200 ml |
sól i pieprz do smaku | |
Marchewkę obrać i pokroić w kostkę. Soczewice opłukać. Marchewkę, starty imbir i soczewicę zalać wywarem i gotować 20 minut. Blenderem zmiksować zupę króciutko, tak aby część została niezmiksowana. Dodać mleczko kokosowe lub śmietankę i doprawić do smaku.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...