Cebulki ze szczypiorkiem oczyścić i drobno pokroić. W garnku rozgrzać 2 łyżkę oliwy. Wsypać cebulkę i szcypior i na dużym ogniu zeszklić, cały czas mieszając. Garść szczypiorku można odłożyć do dekoracji. Dodać bulion i groszek. Wymieszać , gotować na małym ogniu kilka minut, aż groszek będzie miękki. Zupę zmiksować na krem , doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Schłodzone tofu pokroić w kostkę. Usmażyć na złoty kolor na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Zupę wlać do miseczek, posypać tofy i odłożonym szcypiorkiem.
- Czas 20 min.
- Trudność
- Porcja dla
dymka | 4 |
oliwa z oliwek | 4 łyżki |
bulion warzywny | 800 ml |
Groszek zielony świeży lub mrożony | 400 gram |
Tofu schłodzone | 200 gram |
Papryka chilii mielona | do smaku |
sól pieprz | do smaku |
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...