- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
cebule | 5 dużych sztuk |
czosnek | 3 ząbki |
chleb razowy | 3 małe kromki |
wędzony boczek | 150 gram |
bulion | 1,5 l |
jasne piwo | 0,5 szklanki |
gałka muszkatołowa | szczypta |
żółty ser | |
kminek | szczypta |
pieprz, sól | |
Boczek posiekać. Garnek z grubym dnem rozgrzać i podsmażyć boczek. Na tłuszczu, który wytopi się z boczku podsmażyć cebulę. Na końcu dodać pokrojony na kawałki chleb i smażyć jeszcze kilka minut. Całość zalać bulionem i piwem. Gotować 20 minut. Doprawić gałką muszkatołową, kminkiem, solą i pieprzem. Zupę zblendować. Podczas podawania na do wsypać żółty ser i zalać gorącym kremem.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...