- Czas 1 min.
- Trudność
- Porcja dla
buraki | 1 kilogram |
pomidory krojone | 2 puszki |
czosnek | 3 ząbki |
cebula | 2 sztuki |
olej słonecznikowy | 2 łyżki |
bulion | 1 litr |
sól | |
świeżo zmielony czarny pieprz | |
natka pietruszki | |
Buraki obrać zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku. Cebulę i czosnek posiekać. Upieczone buraki posiekać w grubą kostkę. W dużym garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę i czosnek. Dodać bulion, buraki i pomidory w puszce. Gotować około 10 minut. Całość zblendować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ze śmietaną i natką pietruszki.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...