- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
czekolada (gorzka lub deserowa) | 100g |
śmietanka kremówka | 1/2 szklanki |
jajka | 2 |
Odłożyć 4-5 kostek czekolady. Zagrzać rondelku śmietankę z resztą czekolady na maluteńkim ogniu, cały czas mieszając. Gdy czekolada się rozpuści dodać żółtka i resztę czekolady. Wymieszać. Schłodzić do temperatury pokojowej . Ubić pianę z białek . Do masy czekoladowej dodać 1/3 piany i rozmieszać. Dodać resztę piany i delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć do pucharków schłodzić. Podawać z przybraniem z bitej śmietany, owocami, listami melisy lub mięty.30
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...