- Czas 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
cebule | 3 duże |
jajka | 4 |
bułka tarta | 400 g |
olej do głębokiego smażenia | |
sól | |
Cebule obrać i pokroić w grube krążki. Rozdzielić krążki na pojedyncze pierścionki. W szerokim rondlu rozgrzać olej. Kółeczka cebuli zanurzać w roztrzepanych jajkach i dokładnie panierować w bułce tartej, starannie dociskając panierkę. Wrzucać krążki na gorący tłuszcz. Smażyć na złoty kolor, odwracając raz w trakcie smażenia. Osączać na ręczniku papierowym Posolić lub posypać parmezanem. Podawać natychmiast.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...