- Czas
- Trudność
- Porcja dla
piersi z kurczaka | ½ kg |
zółtko | 1 |
czerstwa bułka namoczona w mleku | 1 |
masło klarowane | 2 łyżki |
natka pietruszki | pół pęczka |
sól pieprz | |
jajko | 1 |
masło klarowane do smażenia | 4 łyżki |
tarta bułka | 4 łyżki |
Mięso bardzo drobnoposiekać lub zmielić w maszynce. Wymieszać z żółtkiem, odciśniętą bułką, masłem i posiekaną pietruszką. Przyprawić solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę i formować z niej cztery podłużne kotleciki. Zanurzać kotlety w jajku i panierować w tartej bułce. Smażyć na maśle z obu stronna jasnozłoty kolor.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...