Kopytka z serem
- Czas 1 godz.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
kopytka według przepisu podstawowego | 1 porcja |
chudy boczek lub kiełbasa | 200 g |
kozi twaróg lub feta | 150 g |
smalec lub olej do smażenia |
Kopytka nie muszą pływać w zawiesistym sosie, podsmażone i podane z kozim serem to zupełnie nowy smak.
Przygotować kopytka według przepisu podstawowego:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/kopytka/
Wędlinę pokroić w paseczki. Kopytka ostudzić (można wykorzystać takie, które zostaną z poprzedniego dnia). Rozgrzać tłuszcz na patelni, podsmażyć wędlinę i kopytka na złoto. Rozłożyć na talerze, posypać pokruszonym serem i ozdobić rukolą.
Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.