Kopytka z serem

  • Czas 1 godz.
  • Czas oczekiwania 30 min.
  • Trudność
  • Porcja dla
kopytka według przepisu podstawowego 1 porcja
chudy boczek lub kiełbasa 200 g
kozi twaróg lub feta 150 g
smalec lub olej do smażenia
Kopytka nie muszą pływać w zawiesistym sosie, podsmażone i podane z kozim serem to zupełnie nowy smak.

Przygotować kopytka według przepisu podstawowego:

http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/kopytka/

Wędlinę pokroić w paseczki. Kopytka ostudzić (można wykorzystać takie, które zostaną z poprzedniego dnia). Rozgrzać tłuszcz na patelni, podsmażyć wędlinę i kopytka na złoto. Rozłożyć na talerze, posypać pokruszonym serem i ozdobić rukolą.

Przepis pochodzi ze strony Smaki Życia.