- Czas przygotowania 1 godz.
- Czas oczekiwania 30 min.
- Trudność
- Porcja dla
kopytka według przepisu podstawowego | 1 porcja |
chudy boczek lub kiełbasa | 200 g |
kozi twaróg lub feta | 150 g |
smalec lub olej do smażenia | |
Przygotować kopytka według przepisu podstawowego:
http://www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/kopytka/
Wędlinę pokroić w paseczki. Kopytka ostudzić (można wykorzystać takie, które zostaną z poprzedniego dnia). Rozgrzać tłuszcz na patelni, podsmażyć wędlinę i kopytka na złoto. Rozłożyć na talerze, posypać pokruszonym serem i ozdobić rukolą.
Najpopularniejsze wpisy
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...