- Czas 40 min.
- Trudność
- Porcja dla
kopytka (wg przepisu podstawowego) | |
masło | 50 g |
dynia | 200 g |
szałwia świeża | kilka gałązek |
parmezan | 50 g |
oliwa | 4 łyżki |
Kopytka według przepisu podstawowego - www.smakizycia.pl/kuchnia/przepisy/kopytka/
Dynie obrać, pokroić w kostkę. Rozgrzać piekarnik do 200 C. Płaską blachę wyłożyć pergaminem. Kostki dyni skropić oliwą, wsypać na blachę. Upiec do miękkości (ok. 20 minut). Przygotować kopytka według przepisu podstawowego. Szałwię opłukać, osuszyć, oberwać listki. Na małej patelni rozgrzać masło. Wrzucić listki szałwii. Smażyć pół minuty. Kopytka i dynie wymieszać w misce z masłem szałwiowym. Podawać posypane parmezanem.
Najpopularniejsze wpisy
- 1. Jak odróżnić zabójczego muchomora od przepyszne...
- 2. Podział tuszy wołowej
- 3. Ile gramów płynnego miodu jest w łyżce, czyli n...
- 4. Zapraszamy na nasz fanpage
- 5. Ciasto na naleśniki
- 6. Made by Zuzia
- 7. Rosół Pho
- 8. Makaron z prawdziwkami po włosku
- 9. Arbuz jak viagra
- 10. Najlepsze lody w Warszawie!
Wydarzenia
-
Filozofia mądrego gotowania w zgodzie z naturą, wyjątkowa architektura, zaskakujący design, lokal...
-
Spółka Smaki Życia oświadcza:
-
Czy wiemy, jaki jest współczesny smak Berlina? Jeśli nie, to od 17 do 29 października będzie możn...
-
Pierwsze dni jesieni kojarzą się nieodmiennie z kwitnącymi wrzosami. Ale czy wszystkie rośliny, ...
Śladami smaków
-
Tłuściutkie, chrupiące, obrzydliwie smakowite. Trudno powiedzieć, kto dokładnie wymyślił frytki. ...
-
Choć ludzkość znała i uprawiała arbuzy już półtora tysiąca lat przed naszą erą do Europu trafiły ...